eslazeno: V tomto rozhovoru se Margit a Honza zabývají některými klasickými mýty a omyly při nízkosacharidovém stravování.  Podrobněji probírají tato témata (užitečné zdroje pod videem):

1:30 Seznamy povolených a zakázaných potravin vs osobní sacharidový (denní) limit

2:25 Různé varianty nízkosacharidové stravy podle množství sacharidů

3:30 Dobře sestavené rostlinné typy stravy

4:00 Nutriční ketóza, příjem sacharidů a bílkovin

4:40 Ketogenní dieta u epilepsie

5:00 Nevýhody “seznamového” přístupu

6:00 Výhody a nevýhody osobního sacharidového (denního) limitu

7:20 Talířová metoda (poměry živin na talíří)

9:05 Zdravotní přínosy omezení konzumace vysoce zpracovaných potravinářských produktů rostlinného původu

11:10 MANA a podobné nápoje, glykemický a inzulinový index

Slimáková-Vyjídák (2019) Mýty v nízkosacharidovém stravování s Janem Vyjídákem

Share via