Vyjidak (2019) How to maintain a healthy diet in the era of covid19

eslazeno: Honza Vyjídák na 4. mezinárodní sportovní konferenci v Banské Bystrici hovořil o výživě v souvislost s covid19. Přinášíme kompletní prezentaci s odkazy i záznam přednášky.

Přednáška
01:49 Představení
03:50 Covid, sport, výživa
06:16 Covid u sportovců
07:35 Hlavní rizikové faktory
10:19 Nefarmakologické intervence
11:11 Role výživy v prevenci a léčbě covid19
17:30 Remise diabetu 2. typu
23:43 Koncept zdravé výživy
26:45 Výživa sportovců
31:00 Shrnutí hlavních bodů

Diskuze
34:20 Doplňování glykogenu na ketogenní stravě, vliv na tréninkovou zátěž
36:00 Ketogeneze a zásoby glykogenu
36:40 Hlavní energetické substráty na ketogenní stravě
37:40 Mechanismy účinku ketogenní diety
38:20 Evoluční pohled na nízkosacharidovou stravu
39:35 Tradiční národy a nutriční ketóza
40:55 Role přerušovaného půstu v ketogenezi
41:32 Negativa ketogenní stravy
43:50 Definice nížkosacharidové stravy
45:05 Vysokosacharidová strava a hyperinzulinemie
46:20 Společné prvky nízkosacharidové a vysokosacharidové stravy
47:40 Vysokosacharidová strava na Sardínii a dlouhověkost
49:25 Nicoa a vysokosacharidová strava
50:15 Psychika a pohyb v souvislosti s dlouhověkostí
53:20 Nízkosacharidová strava u dětí
54:40 Role silového tréninku v léčbě diabetu

    Vyjídák (2020) Jak udržet zdravou výživu v éře covid19

    Vyjídák (2020) Jak udržet zdravou výživu v éře covid19 

    Použité zdroje:

    bude doplněno

     

    Copy link
    Powered by Social Snap